Hollywood, Bollywood, Laajiswood

Heippa vaan tasapuolisesti kaikille kaikenkarvaisille ja ikäisille tallustajille siellä kotisohvilla!


Itseni ja edustamani yhtiön puolesta haluan onnitella teitä tämän tekstin lukijoita, sillä seuraavaksi tulen kertomaan teille tapahtumista, jotka ottivat osaa niin kutsutun Draamasalon 7:llä opintoviikolla.

Lyhyesti ja ytimekkäästi, sen enempää erittelemättä voin paljastaa että ko. viikko käytettiin pääosin (kokonaan) elokuvausten parissa. (Täytyy silti muistaa näyttelijäntyön varjokurssi, jota opettajamme pitivät elokuvamaailmaan liittyen niille, joilla ei kuvauspäivää ollut.) Mutta siis! Laajasalon opiston eri taidepainotteisten alojen huikeassa yhteistyössä valmistimme hienoja teoksia. Siis kelatkaa! Aika siistiä miten homma toimii ns. saman talon tyypeillä! Kirjoittelijat tekevät tekstit, suoraan mielensä kieroista sopukoista. Niistä inspiroituneena aktivoituu leffapuolen klaffihemmot, ja kuultuaan jotain huhuja "työllisyydestä" myös nätöläiset ryömivät koloistaan ja alkavat venytellä ja opetella reploja. Myös musamaailman musiikkismerkkiset ihmiset tarjoavat auttavaa kättään, tai ainakin jotain instrumenttia tai äänihuulia, yhteisen hyvän saavuttamiseksi. Aika pretty cool tää yhteistyöjuttu tääl Laajasalos!

Omasta vinkkelistäni katsottuna: Näyttelijät jaettiin edeltävänä viikkona koe-esiintymisten perusteella omille ohjaajilleen, joilla oli tietynlainen visio haluamansa näyttelijän olemuksesta. Näissä valituissa ryhmissä lähdettiin sitten suunnittelemaan ja pohtimaan tulevaa seuraavan viikon kuvausurakkaa. Hauskaahan koko projekti ainakin omasta mielestäni oli, suunnittelusta toteutukseen.

Kuvauspäiviä oli varattu MA TI KE TO PE. Kaikille näyttelijöille oli varattu ainakin yhdestä lyhytelokuvasta päärooli, mutta myös todella moni oli avustajan roolissa useammassakin teoksessa. Siitä kiitokset heille, ei se aina helppoa ole tuo avustus. Allekirjoittaneen selkää kuvattiin yhtenä päivänä, mutta onneksi kesti vaan 12 tuntia :D :D

Kuulemani mukaan kaikki kuvauspäivät saatiin kunnialla päätökseen, ja hyvä niin. Tää elokuvaushomma oli kyllä sairaan komiaa, und ich bin sehr stolz auf uns alle. Hyvin meni mutta menköön!

Kiitos kaikille! Kameratyypit, äänityypit, valotyypit, kirjoitustyypit, ohjaajatyypit, näyttelijätyypit, miestyypit, naistyypit, opettajatyypit, tuottajatyypit, ja kaikki huolimattomuudestani mainitsematta jääneet.... TYYPIT!!


Toivottavasti teksti miellytti ainakin jollain tasolla :)



Taidetta arvostaen ja isänmaata kunnioittaen :


Olli Peltonen - Laajasalon opiston näyttelijäntyö 1 







Kommentit