ykkösten lauludemot



YKKÖSTEN LAULUDEMOT






Meillä Nätöillä on hieno mahdollisuus saada lauluopetusta osana opintoja, niin yksityistunteja kuin kuoroa. Syyslukukaudella jokaisella oli kerran viikossa yksityisopetusta, ja joka maanantai meillä oli kuoroharjoitukset. Aloitimme laulun opiskelun perusasioista kuten hengittäminen, ja pyrimme löytämään oikean lauluasennon. Tutkimme kuinka eri kasvojen asennot vaikuttavat äänenlaatuun ja varsinkin korkeisiin ääniin. 
Yksityistunneilla paneuduttiin henkilökohtaisesti opiskelijan omiin haasteisiin ja tavoitteisiin. Aloitimme laulamisen suomenkielisillä biiseillä, mutta myöhemmin saimme myös valita omat kappaleet, jotka esitimme lopulta lauludemoissa. 
Lauludemoja varten jokainen opetteli oman biisin, ja kuoron kanssa esitimme kaksi laulua. Monille lauludemo oli ensimmäinen kokemus yleisön edessä laulamisesta, ja kaikkia jännitti. Onneksi yleisössä oli todella hyvä kannustava meininki, ja kaikki suoriutuivat upeasti. Tärkeää ei ollut se kuinka puhtaasti laulamisesta suoriuduttiin, vaan se että jokainen uskalsi esiintyä yleisön edessä. 
Laulutunnit ovat antaneet paljon itsevarmuutta ja rohkeutta laulamiseen, mistä on hyötyä näyttelijälle!
Terkuin, Janette ja Katja

Kommentit