Who wants to go?



Opettajamme Eero Järvisen vetämä neljän viikon pituinen teatteriklovnerian kurssi alkoi meillä kakkosilla lokakuun lopussa. Suurin osa ryhmästämme oli jo päässyt tutustumaan klovneriaan ensimmäisen opistovuoden aikana, ensikertalaisia oli mukana vain kuusi. Perusasioista aloittaminen oli kuitenkin kaikille tärkeätä treeniä. 


Teatteriklovneria harjoittaa näyttelijäntyöllisiä taitoja tarkkojen sääntöjen avulla. Alusta aloittaminen tarkoitti näiden sääntöjen opettelua "pelin" avulla neutraalissa maailmassa mustissa vaatteissa sukkahousut päässä. Näin sääntöihin ja tämän klovnerialajin mystiseen maailmaan tutustuttiin pikku hiljaa edeten. Koska neutraalipeli oli nopeasti hallussa, pääsimme synnyttämään uusia klovneja jo ensimmäisen viikon loppupuolella.


Klovnit asuvat verhojen takaisessa maailmassa, verhoista ilmestymistä oli siis harjoiteltava. Klovneria perustuu täysin yleisön kanssa kontaktin luomiseen ja sen ylläpitämiseen lavalla ollessa. Tämä on kuitenkin yksinkertaisemmin sanottu kuin tehty ja nuoret klovnit kasvattavat vasta voimiaan. 


“Who wants to go?” Eero kysyi istuessamme ringissä lavan reunalla. Kahdesta kuuteen klovnita pääsi kerrallaan kokeilemaan siipiään lavalla. Pikku hiljaa klovnien voima alkoi kasvaa ja lavalla nähtiin lauluesityksiä, tanssibattleja, limashow ja paljon huutamista. Jakso sai arvoisensa lopetuksen demossa, johon olimme kutsuneet ykköset ja muutamia läheisiä. 



Kurssi oli mahdottoman raskas, viihdyttävä ja rakas. Se sai kaikki tunteet pintaan, sillä klovnimme paljastivat meissä kaikki vahvuutemme ja heikkoutemme sekä ihmisinä että näyttelijöinä. Klovneriajakso olikin valtavan hyödyllinen kurssi näyttelijäntyön kannalta ja moni meistä kokeekin sen olleen syksyn kohokohta.


Jakson loputtua jouduimme myös luopumaan jo kauan Red Nose Companylta lainassa olevista verhoista määrittelemättömäksi ajaksi.


Kommentit