Nätö 1 - kameranäyttelemisen kurssi ja lyhytelokuvat

Opintosuunnitelmamme mukaisesti me ykköset suoritimme kameranäyttelemisen kurssin ajalla 2.11-13.11.2020. Kurssi toteutettiin meidän onneksemme läsnäolo opetuksena perinteikkäästi yhdessä Laajasalon Opiston elokuvalinjan kanssa. Tänä vuonna erilaiset koronarajoitukset toivat pienen lisämausteen kurssin toteutukseen, mutta tästä huolimatta kurssi oli erityisen antoisa ja avasi monia uusia näkökulmia näyttelijäntaiteeseen.




Uusi opiskeluviikko alkoi teoreettisella pohjalla ja erilaisten keskustelujen kautta joka johdatti syvälle kameranäyttelemisen saloihin. Eleiden suurpiirteisyys, äänenkäyttö, fyysinen etäisyys kameraan ja hahmon/roolin rakentaminen muodostuivat avainsanoiksi. Teoreettinen osuus huipentui kahden aamupäivän mittaiseen periodiin, jonka aikana saimme vieraaksi näyttelijä Johannes Holopaisen. Suurkiitokset vielä kerran!  Johannes avasi meille aiheita liittyen itse näyttelemiseen ja roolin rakentamiseen, mutta myös innoittavalla otteella kertoi kokemuksiaan uransa varrelta.


Lyhytelokuvia valmistui kurssin aikana yhteensä kahdeksan kappaletta. Tänä vuonna näyttelijäntaiteen linja ei ottanut osaa elokuvien käsikirjoitusten tekemiseen. Järjestimme näyttelijäntaiteen ja elokuvalinjan yhteisen iltapäivän, jonka aikana elokuvalinjalaiset esittelivät valmiit käsikirjoitukset ja suorittivat roolijaon. Tämän jälkeen alkoikin pienryhmissä armoton paneutuminen käsikirjoitusten teemoihin ja henkilöihin. Yhteisten lukuharjoitusten ja teemojen käsittelemisen jälkeen jokainen ryhmä laittoi oppimansa asiat käytäntöön. Jokaista lyhytelokuvaa kohden käytettiin noin yksi kokonainen kuvauspäivä. Joukossa on voimaa. Pitkiksi venyneiden päivien piristysruiskeena toimi kanssaopiskelijoiden ehtymätön tsemppaus ja valmennus. Haasteita antoivat mm. kylmä sää, väsymys ja aika, mutta ansiokkaasti ja ammattimaisesti kaikki ryhmät saavuttivat maalin. Kurssi oli kokonaisuudessaan todella antoisa, ja palkintona aherruksesta saamme yhdessä viettää alkuvuodesta 2021 yhteisen ensi-iltamme. Kiitokset vielä kerran elokuvalinjalle!

Kommentit