LEIRIKOULU 22. - 26.8.2021


Sunnuntai-iltasella alkoi tunnelmallisen Villa Furuvikin pihalle kertyä monenlaisia matkalaukkuja ja telttapussukoita. Laajasalon opiston Näyttelijäntaiteen linjojen opiskelijat saapuivat aloittamaan perinteistä leirikoulua. Tunnelma oli odottava, innostunut ja jännittynyt.

Leirikoulun aikana pääsimme osallistumaan moneen erilaiseen pajaan, jotka avasivat aistimme, kehittivät tasapainoamme, rohkaisivat heittäytymään ja opettivat luottamaan. Shakespeare ja Tšehov saivat aivonystyrämme hommiin, kun tutustuimme klassisiin teksteihin valmistaen niistä lyhyitä esityksiä.

Vatsan kurniessa meitä odottivat opiston keittiöltä saapuneet maistuvat ruuat, jotka vaihtuvat keittiövuorolaiset ahkerasti laittoivat esille. Ensimmäisenä iltana saimme herkutella letuilla! Silmien ummistuessa kömmittiin omiin telttoihin uinumaan. Kelit vaihtelivat lempeästä auringonpaisteesta ropisevaan rankkasateeseen. Ilmoille heitettiinkin usein kysymys “mitäköhän tänään kannattaisi pukea päälle?” Moni uskaltautui viileästä ilmasta huolimatta pulahtamaan raikkaaseen meriveteen, kun taas saunan lämpö houkutteli toisia.

Aplodit raikasivat keskiviikko-iltana järjestetyssä FuruFestissä, jossa esiintyivät upea opettajamme Janne aka AnteroTomu sekä lahjakas draamasalon alumni Rebekka Holi. Illan myötä moni nykyisistäkin oppilaista pääsi näyttämään taitonsa kun open stage tarjosi huikeaa heittäytymistä ja kaunista tulkintaa.

Ennen kaikkea, leirikoulu oli täynnä kohtaamisia: iloa tuttuja kasvoja kohdatessa, jännitystä uusia nimiä opetellessa, ajatuksia herättäviä keskusteluja, jaettuja tunteita ja tuntemuksia, yhdessä koettuja perinteitä sekä uusia muistoja. Aina kaikki ei ollut helppoa, mutta juuri sen takia olemme täällä, oppimassa ja ylittämässä itsemme. Edessä on varmasti ikimuistoinen vuosi ja leirikoulu tarjosi sille upean aloituksen.


- Joanna/Nätö 1

Kommentit