Nätö II:n nykymusiikkiteatterikurssi


Vaikka kurssi kesti vain seitsemän päivää, saimme kaikki siitä paljon irti. Pääsimme yhdessä jonnekin todella syvälle musiikin ja tanssin syvimpään olemukseen ja jokaisella tunnilla ihmettelimme ilmassa väreilevää energiaa, joka syntyi joka syntyi keskittyneestä tekemisestä.

 


Harjoitteet pohjautuivat pitkälti improon. Saimme vapaasti synnyttää äänimaisemia erilaisilla soittimilla ja liikkua oman kehon ja mielen mukaan. Oli ihanaa saada mahdollisuus kokeilla soittimia, joihin ei ollut aiemmin päässyt tutustumaan. Minkäänlaista stressiä kokeiluista ei syntynyt, sillä tekemiseen suhtauduttiin rennolla otteella ja kokeiluihin kannustettiin. Saimme myös hieman opetusta pianon, kitaran ja basson soinnuista, mikä entisestään poisti paineita.


 

Liikkeelliset harjoitukset lisäsivät luottoa omaan ja muiden kehoon, kun harjoittelimme mm. erilaisia nostoja ja painonsiirtoja. Meillä oli paljon harjoitteita, joissa pääsimme olemaan vahvasti kosketuskontaktissa muihin ja se herätti monenlaisia tunteita, sillä korona-aikana kosketus on jäänyt niin vähälle. Alun hämmennyksen ja jännityksen jälkeen kuitenkin aloimme nauttimaan suunnattomasti tunteesta, jonka toisen lähellä oleminen aiheuttaa - se oli suorastaan terapeuttista. Pääsimme myös harjoittelemaan koreografiaa ja tekemän parvi-harjoitusta, jossa liikuimme yhtenä ryhmänä ottaen impulsseja toisistamme ja musiikista.


 

Kurssi huipentui avoimeen tuntiin, jota tuli seuraamaan koulumme opiskelijoita ja meidän läheisiämme. Kontakti ja energia toistemme välillä oli vahva ja maaginen ja saimme palautetta yleisöltä, että tekemistämme oli lumoavaa seurata. Niinkin lyhyessä ajassa kuin seitsemän päivää pääsimme tutustumaan kehoomme syvemmin ja saimme valtavasti uusia työkaluja, joita voimme näyttelijöinä hyödyntää.


Kommentit