KLOVNERIA // Nätö 1

 

Vuosi alkoi kuukauden mittaisella klovneria-kurssilla. Kurssi sai mahtavan aloituksen päästessämme tapaamaan Red Nose Companyn Hanna Sepän & Minna Puolannon. Olimme syyslukukaudella käyneet katsomassa Kanneltalossa heidän esityksensä Rèvolution, jossa seikkailivat klovnit Rè & Babylon. Hanna ja Minna kertoivat mm. esityksen synnystä sekä vastailivat kysymyksiimme rohkaisten heittäytymään klovnien maailmaan.

Kurssin alussa tutustuimme neutraalimaailmaan, jonka erilaisia sääntöjä opetellaan “pelin” avulla. Lähes kaikille tuo maailma oli täysin vieras, joten päivät olivat täynnä jännitystä. Usein emme ymmärtäneet ollenkaan toimintaamme ja niin sen kuuluikin olla. Klovneria tarjosi kaikista eniten juuri niinä hetkinä kun oli täysin tyhjän päällä. Eräs klovnerian tärkeimmistä opeista onkin epävarmuuden ja tyhjän päällä olemisen sietäminen. Oli luotettava tähän hetkeen ja se opetti hurjasti läsnäolosta.

Neutraalipelistä sirryimme klovnimaailmaan. Ja minkälainen maailma tuo olikaan! Pääsimme tutustumaan kahteenkymmeneen ihanaan klovniin. Ne veivät meidät joka päivä yllättäviinkin aiheisiin ja saivat pohtimaan ihmisyyttä. Saimme nauraa vatsat kippurassa ja liikuttua yhdessä. Klovnit olivat kaikki keskenään täysin erilaisia ja jokainen verhojen takaa ilmestyvä punainen nenä oli merkityksellinen.




Kuvat: Elina Lehtisalo & Sofia Linnarinne

Klovneria antoi niin paljon! Se opetti olemaan rehellinen itselleen. Se opetti että tuo rehellisyys riittää ja että minussa on kaikki, mitä lavalla tarvitsen. Se opetti olemaan auki joka suuntaan keskittyen, kuunnellen ja rauhoittuen. Se opetti heittäytymään tyhjän päälle ja luottamaan impulsseihin, vaikkei tiennyt mihin ne johtavat. Klovneria antoi tilaa ajatella ja tutkia, pohtia ja kokeilla. Kurssi huipentui päivädemoon, jota tuli seuraamaan kakkosia ja läheisiä. Jokainen klovni uskaltautui verhoista ja saimme vielä kerran nauraa ja liikuttua yhdessä. Oli haikeaa puhdistaa nenä ja pakata se koteloonsa seuraavia käyttäjiä varten. Toiveikkaana jään odottamaan, että palaan vielä joskus tuohon maailmaan!


KIITOS RAKKAAT KLOVNIT:
Zee, Snussen, Karmiva, Blue, Barnie, Pie, Musu, Lola, Holiday, Kikka, Ko, OopsieDaisy, Tadaa, Nuu, Lulu, Dick, Krunk, Nasu, Piipaa & Shubi sekä tietysti inspiroiva opemme Eero!


Kommentit