Nätö II & nykymusiikkiteatteri


Juliste: Venla Pulkkinen
                                                            
Nätö II aloitti tammikuun inspiroivalla nykymusiikkiteatterikurssilla Elina Kiviojan ja Inga Rikandin ohjauksessa. Kurssin aikana oma-aloitteisuus ja itseluominen olivat suuressa osassa. Tunneilla ja niiden ulkopuolella alkoi syntyä itse sävellettyjä ja sovitettuja biisejä sekä omasta liikekielestä inspiroituneita koreografioita. Jokainen sai mahdollisuuden tuoda oman osaamisensa yhteisen ryhmän käyttöön ja pääsimmekin oppimaan paljon toisiltamme. Body map -demosta löytyi mm. tangoa, stompia, steppiä, improvisaatiota, kansantanssia, räppiä, spoken wordia, stop motion -taidetta sekä SinäTuubaPaska-videoista inspiroitunut sovitus kappaleesta Kalliolle kukkulalle. Käsittelimme liikkeen ja äänen avulla mm. ikävöintiä, omaa kehoa ja itsensä rakastamista.

Biisejä ideoitiin ja työstettiin pienryhmissä..
..ja tuotokset esiteltiin koko luokalle!

"Tää jakso oli aivan ihana! Biisintekoa lähestyttiin itselle ihan uudella ja samalla tosi vapauttavalla tavalla. Koin myös tärkeänä sen, että jaksolla ei painotettu niinkään liikekielen samankaltaisuutta toisten ryhmäläisten kanssa vaan sitä, että kaikki liikkuvat juuri omalla tavallaan. Samoin painopiste oli tanssissa ja kaikessa liikkeessä selkeät intentiot ja liikkeen tarkka laatu. Opin siitä paljon.

Kaiken kaikkiaan sain tästä jaksosta valtavasti irti ja oon älyttömän ylpeä siitä, millainen demo saatiin yhdessä ryhmänä aikaan <3"

- ELINA

"Oli mahtava tekemisen meininki ja demo tuntu oikeesti yhteiseltä kokonaisuudelta missä näky ei pelkästään yksilöiden mut koko ryhmän kädenjälki"

- YOANDY

Whacking-käsien harjoittelua Emmin johdolla
Korkkareilla
  

"Nykymusateatterikurssi oli ihan best!❤️ Pääsi kokeilemaa paljon uusia juttuja esim. Steppaaminen, stomppi, whackingiä, sanoittaa biisejä ja soittaa uusia soittimia sekä paljon muuta!❤️ Myös joka aamuinen lämppäsarja jäi mieleen, sillä jo n. puolen tunnin venyttelyllä sai nopeasti tuloksia aikaan omaan liikkuvuuteen. Kurssi oli kokonaisuudessaan aivan ihana matka ja yksi tähän astisista lemppari kursseista!!❤️‍🔥❤️‍🔥"

- IIDA

"Tanhukurssilla tuntui superisolta päästä soittamaan instrumenttia jonka kanssa on hallussa vasta alkeet! oli tärkeää että tähän suotiin mahdollisuus sekä ite soitin 😂 Oli ns voimaannuttava kokemus yhtä lailla kun se tangokohtaus. korkkareiden opettelu oli antoisaa ja kyseinen tanssityyli antoi ihanan mahdollisuuden olla yhteydessä oman seksuaalisuuden kanssa!"

- SEBASTIAN

"Tiiän et sul on issues, mut mä en oo sun mami--"
"Kalliolle kukukukulli--"
  
"Musiikkiteatteri kurssi oli ihan äärettömän antoisa. Opin kestämään keskeneräisyyttä ja ottamaan vastuuta sekä kokeilemaan uusia asioita. Inga ja Elina oli ihan huippuja opettajia jotka tuki meidän omia visioita. Saatiin tehdä just meiän omanäkönen juttu ja siitä tuli upea. Kurssi oli lyhyt, ja demon valmistusaika yhä lyhyempi, mutta saimme hetkessä kuitenkin kurottua kasaan just meiän näkösen jutun. Opin myös itsestäni taiteilijana ja löysin uusia puolia, joita haluan viedä lisää eteenpäin, kuten musiikin säveltämistä ja sanoittamista, sekä kansantanssin yhdistämistä teatteriin. Kurssi oli yks mun ehdottomia lemppareita! Kiitos kuuluu superille nätö2 ja periksiantamattomille opettajille <3"

- EMILIA

"Kurssi oli ihanaa! Oli siistiä nähdä miten kaikki toivat pöydälle omia makeita juttujaan stop motionista nykäri sooloihin! Itse pääsin tuottamaan musiikkia ja kiva että aika moni tuotoksista pääsi demoon asti! Homma rokkas❤️"

- JESSE

Soitinten lisäksi äänimaisemat muodostuivat
laulu- & puheäänestä sekä body percussionista
Promokuvia julisteeseen

 

"Opin tarjoamaan omia juttuja näyttämölle ja tekemään yhdessä musaa. Oli kans ihanaa huomata, että koreografian opettelun ei tarvii olla pelottavaa. Tehtiin yhessä sikana töitä ja siks lopputuloksestaki tuli niin hieno!"

- VENLA

"Opin että musiikkia voi tehdä oikeestaan mistä vaan. Se on ihanaa, ei tarvi pelätä vaikkei osaisi soittaa mitään. Ja että tanssikin voi olla mitä vain! Nautin koko kurssista. Liikkeestä ja äänestä."

- VILMA

"Tikkukaramelleja, kehoja, ruotsinlaiva ja miljoona sivua. Eikä mikään riitä kertomaan."

- JERRY

"Men vad fan, tack, och hej!"

Esityskuvat: Sofia Linnarinne
Harjoituskuvat: Joanna HammarbergKommentit