Perusjakson jälkeen ensimmäisen jaksomme aihe oli dialogit. Tehtävänämme oli lukea Hella Wuolijoen Niskavuori-sarjan näytelmiä ja etsiä niistä jokin itseämme kiinnostava kohtaus. Dialogipareihin jakauduimme sen mukaan, mikä kohtaus ketäkin kiinnosti tehdä.
Parien jaon jälkeen lähdimme hakemaan yhteyttä parien välille ”joo joo” -harjoituksen avulla, ja lähestymään tekstiä eri metodien kautta. Tätä tehtiin muun muassa looppaamalla pientä pätkää kohtauksesta, laittamalla musiikkia taustalle ja vaikka kuvittelemalla vastanäyttelijä jäätelöksi. Kaikki kolme opettajaa vetivät harjoitteita jossain kohtaa ja kaikilla oli oma tyylinsä. Tämä oli mielestämme hyvä juttu. Tulimme myös siihen tulokseen, että vaikka lopulliseen versioon ottaisi sen ensimmäisen idean, on tärkeää kokeilla muita vaihtoehtoja ja saada vaikutteita niistä. Myös toisten seuraaminen antoi omaan esitykseen ideoita ja oli muutenkin hyvää harjoittelua ns. ”oman vuoron odottamiseen”.
Näyttämölle lavastimme Niskavuoren talosta kolme huonetta, joiden seinät oli merkattu teipillä lattiaan. Kaikki saivat omat lopulliset ideansa valittua melko aikaisin, joten kohtauksien toistoa tuli paljon. Tämä oli varmasti hyvä ja opettavainen juttu, mutta välillä vähän raskasta. Dialogien aiheet olivat synkkiä ja tunnelma välillä sen takia harjoituksissa hieman apea. Esityksiä oli noin viisi ja ne menivät hyvin.
Kaiken kaikkiaan jakso oli hyvä ja ennen kaikkea tärkeä. Jokainen sai uusia tapoja ja työkaluja tutkia jännitettä ja kontaktia vastanäyttelijään, ja ehkä huomasi, että ryhmäytyminen oli vielä käynnissä ja kaikkia varmasti jännitti ensimmäinen yhteinen proggiksemme. Jos sama jakso tehtäisiin uudestaan nyt, se saattaisi olla tyystin erilainen. Kaiken kaikkiaan ihan jeppis jakso!
Kommentit
Lähetä kommentti